2019. november 27., szerda

Tavaszi vetemény, nyári betakarítás

Tavaszi vetemény, nyári betakarítás a Nagyvázsonyi Mesevár Óvoda és Bölcsődében Ehető játszókert szemmel
Egyszervolt, hol nem volt, - nem az Óperencián csak Veszprémen túl - várt nemcsak a nagyvázsonyi vár, hanem a Mesevár Óvoda apraja-nagyja, hogy együtt kertészkedhessünk magaságyásaikba.
Márciusban tervezgettünk, áprilistól kertészkedtünk!
Szülőkkel, óvónőkkel, dadusokkal és ovisokkal együtt veteményeztük a zöldség vetőmagokat, palántáztuk a paradicsom, paprikapalántákat, védőnövényekkel színesítettük az ágyásokat, melyek a kórokozók és a kártevők ellen védelmet biztosítanak a főnövényeknek.
A nagyvázsonyi tavasz bőséges csapadékot biztosított, a nyári aszályos időjárásra esővízgyűjtővel készültek az óvoda dolgozói. A nyárelőn is került már az asztalra a harsogó hónapos retek mellett a salátából, a répa és a hagyma is remek rágcsálnivalót biztosított a gyerekeknek. A nyári szünetben is mindig volt gondos ápolója a magaságyásoknak, így most szeptembertől bőséggel örvendezteti meg az ovikert a Mesevár Óvoda és Bölcsőde gyermekeit és a felnőtteket egyaránt.
A szüret nemcsak munka, hanem öröm és vigasság!
Paradicsom és paprika már szeptember első napjaiban is színesítették a tízórait, uzsonnát, az őszi reggeli dér pedig a bőven termő sütőtök ízét és vitamin szükségletét adja a csemege kedvelőinek.
A gyermekek óvodai életének a kertészkedés csak egy szelete, hiszen megannyi program, foglalkozás, játékos tanulás színesíti hétköznapjaikat a csodás balaton- felvidéki környezetben, ahol gyermeknek lenni jóóóó!
Hálásan köszönöm, hogy veletek kertészkedhettem!
Életem nagy ajándékának tekintem az együtt töltött időt, a lehetőséget, a közös munkát, élményeket!
Hagyáné Takács Ibolya
Ehető játszókert program


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése