2019. november 27., szerda

„Ne menj el, mesélj" (július)

Mesélj a pirosló paradicsomokról, a paprikák sokszínűségéről, az illatos bazsalikom leveleiről, a guruló málnáról, az érlelő napsütésről, a lassan betakarításra váró sárgarépáról!
Egy hete kertészkedtünk Mezőkovácsházán a kialakított magaságyásokban a leendő középső-nagycsoportosokkal és Ilonka óvónénivel.
Az alapjait tettük le a közös munkának, mivel szeptembertől a játékos foglalkozások keretében velük fogunk együtt kertészkedni.
A kertben a folyton növő (futó) tájfajta paradicsom karózva, frissen gyomlálva a komposztos föld, a védelmet nyújtó gyógy, - és fűszernövények illatosan lengedezve, lassan magba szökkenve, a kialakított málna, és szedersövény érésben fogadott, hiszen Mezőkovácsházán a Négy Évszak Óvoda 1. számú óvodájában mindenki szívvel-lélekkel dolgozik azon, hogy a gyerekek a sok-sok foglalkozás mellett a kertművelés szeretetét is átadják az iskolába készülő gyermekeknek.
Az 5-6 éves gyerekek már maguktól vették elő és kérték a locsolóikat, a zöldségek és gyümölcsök neveit kívülről tudták, ismerték tulajdonságaikat és számomra rendkívül gyors tempóban, aktívan kertészkedtek.
Most szeptemberig nem találkozunk, hiszen a nyári szünet alatt a gyermekek létszáma változó, de az ovisok a száraz időben öntöznek, később betakarítanak, fogyasztják a saját termesztés ízletes terméseit.
Az önfeledt délelőttről a fotók magukért beszélnek 
Köszönöm, hogy ellátogathattam hozzátok, hogy mindig meglepetést okoztok számomra hozzáértésetekkel, az általatok kialakított kert szépségével!
Én pedig a nyáron a Kék Ibolya Kertészet piaci, vásári standjain (hiszen a program nem működhetne anyagilag másképpen) viszem tovább hírét a megvalósított Ehető játszókerteknek, ismertetve a program jelentőségével az érdeklődőknek.
Kertészkedős, madárcsicsergős szép nyarat kívánok!
Hagyáné Takács Ibolya
Ehető játszókert program





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése