2019. május 28., kedd

Tavaszváró egészségnap (március)

Az elmúlt szombaton Békéscsabán a Remonda Tanyán a Tanyasi Közösségi térben hangolódtunk rá az előttünk álló ültetési szezonra.
Megosztottuk nézeteinket kertről, bio és ökogazdálkodásról, növényi levekről és a permetszerek használatának veszélyeiről.
Természetesen elmaradhatatlan programkènt a gyógyteázás a kandalló mellett, az egyesületi tagok által készített házi pogácsával méltó zárása volt a hétnek.
Elfeledtette a rohanós hétköznapokat, együtt kalandozhattunk egymás kertjében, megvalósult és megvalósítandó lehetőségeiben, ötleteiben.
Foglalkoztunk a biológiai sokszínűséggel, a tájfajták fontosságával, szerepével a háztáji gazdálkodásban. Fontos szempont a vitamindús saját ízletes termés, annak betakarítása, feldolgozása.
Egészségesebb, hiszen nemcsak elfogyasztása, hanem termesztése során is mozgásban tartjuk izmainkat, pozitív energiával, D vitaminnal töltődünk.
A múlt héten megérkeztek és a melegágyba porhanyós palántaföldbe kerültek a NÖDIK magkérés által igényelt paradicsom, paprika, rebarbara és bazsalikom tájfajta vetőmagok.
Palántázására május elején kerülhet sor, de a hagyma duggatása, a sárgarépa, zöldség veteményezése nem várat sokáig a Remonda SE kialakított kiskertjében.
Kertészkedjünk együtt!
Tartsanak, tartsatok velünk!
Kertészkedős szép időt kívánok!
Hagyáné Takács Ibolya






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése