2019. május 28., kedd

Tavaszváró beszámoló (február)

Tavaszváró beszámoló 🌸
Az elmúlt 4 hét a tervezésről, a keresésről szólt. Hála a megosztáso(to)kért kertet, zöldet és gyermeket szeretők egymásra találtunk Veletek, Önökkel.
A tavasz a kertek alatt, így a jövő hét már a konkrét munkáról szól.
Dolgozunk tovább a Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde 1. számú tagovódájával, ahol a jövő héten öko módszerekkel gyógy, - és fűszernövényeket illetve virágmagokat veteményezünk, csíráztatunk, egyszóval zöldítünk. Meglepetést is tartogatok a kosaramban, hiszen az óvónők is egy titkos vágyammal ajándékoznak meg.
A titokra hamarosan fény derül  
Békéscsabán a Remonda SE elnökével találkozom, hogy pontosítsuk közös tavaszi és nyári programjainkat. Kertünk földjébe helyben van az erejét megsokszorozó lótrágya.
„ Isten spórolós. Még a trágyát is fölhasználja, hogy jó termésünk és finom kenyerünk legyen. ” /Müller Péter/
A Jóhely Tanulóközösség Békéscsabán kezdi a tanévet 2019. szeptemberében. Szeretném megismerni őket és bővebben tájékozódni a gyermekközpontú oktatási alternatíváról.
Bejegyzéseikkel találkozhatnak, találkozhattok még az oldalamon, mert hírét vinném kezdeményezésüknek.
Kecskeméten a Csókasori Tanya Oázisba kaptam meghívást, hogy hasonlóan gondolkodóként virágba, virággal borítsuk álmainkat.
Budapesten egy csodaszép fákkal, bokrokkal ölelt óvoda udvarán tervezhetünk vezető képviselőjével, hogy megtaláljuk a helyet a bemutatókertnek, ahol zamatos zöldségek, gyümölcsök teremhetnek a kicsik és nagyok keze munkája által.
Tervek, ötletek, célok, törekvések Önökkel, Veletek, Általunk, Közösen.
A hét hosszú, van a tarsolyomban még program, amit még szervezni, tervezni szükségeltetik.
Ami a legfőbb a kertünkben a bordákra fólia került, - fiaim és férjem kivitelezésésben -, a magok pedig vetésre előkészítve várják, hogy palántaföldbe kerüljenek.
A magból palánta, a palántából ízletes termés ízesítse ételeinket.
Áldott, munkával hasznos hetet kívánok Mindnyájunknak!
„ Aki a természettől elszakad, az élhető életről mond le. ”
Üdvözlettel: Hagyáné Takács Ibolya
az Ehető játszókertből




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése